Barszcz czerwony kiszony
O produkcie:
Wartości odżywcze i energetyczne w 100 ml produktu.
Wartość energetyczna: 43kJ/10kcal; tłuszcz 0,02g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; Węglowodany 1,8g w tym cukry 1,65g; Błonnik 0,53g; Bialko 0,44g; Sól 1,09g.
Przechowywać w chlodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od +2 do +8, a po otwarciu w lodówce.
Sklad: Buraki czerwone, woda, sól, czosnek.
Chrzan extra królewski
O produkcie:
Wartości odżywcze: 100 g/0,7g tłuszczu, węglowodany 18g, bialko 2,3g.
Wartość energetyczna: 432kJ/102kCal;
Przechowywać w chlodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od +5 do +15, a po otwarciu w lodówce. Produkt 100% naturalny. Produkt Polski.
Skład: korzeń chrzanu 57%, cukier, cytryna, woda, sól, olej rzepakowy.
Ketchup
O produkcie:
Wartości odżywcze: 100 g produktu zawiera: Białko 1,7g. Błonnik 1,3 g. Węglowodany 11 g. w tym cukry 10,6g Tłuszcze 0,42 g. w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Wartość energetyczna: 243kJ/57kCal; Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od +5 do +15, a po otwarciu w lodówce. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
Produkt 100% naturalny. Produkt Polski.
Skład: przetarte pomidory 65%, koncentrat pomidorowy 30-20%, cukier, ocet winny, cebula, czosnek, przyprawy.
Ketchup ostry
O produkcie:
Wartości odżywcze: 100 g produktu zawiera: Białko 1,7g. Błonnik 1,3 g. Węglowodany 11 g. w tym cukry 10,6g Tłuszcze 0,42 g. w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Wartość energetyczna: 243kJ/57kCal;
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od +5 do +15, a po otwarciu w lodówce. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Produkt 100% naturalny. Produkt Polski.
Skład: przetarte pomidory 65%, koncentrat pomidorowy 30-20%, cukier, ocet winny, cebula, czosnek, przyprawy.
Sos chrzanowo-musztardowy z miodem
O produkcie:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Skład: Chrzan tarty 28%, musztarda 25% (w tym gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), olej rzepakowy, miód naturalny, barwnik - beta karoten, konserwant-sorinian potasu.
Żurek Śląski na zakwasie
O produkcie:
Sposób przygotowania:
Na ok. 1,5-2 L wywaru wlać 0,5L żurku. Przygotować i zaprawić śmietaną. Dodać przyprawy do smaku.
Podawać z jajkiem, ziemniakami, białą kiełbasą, grzankami.
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 oC
Skład: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, otręby pszenne, sól, czosnek.